al contingut a la navegació Informació de contacte

BONIFICACIÓ D'IMPOSTOS PER A JOVES QUE FACIN OBRES

Obres noves i rehabilitacions.

DIMARTS 20 NOVEMBRE 2018

L'Ajuntament de Juncosa congela els impostos i bonifica als joves que rehabiliten edificis en desús o construeixen habitatges destinats a residència habitual o a la implementació d'una activitat econòmica.

S'ha aprovat en el ple municipal atorgar la bonificació del 100% de la quota de l'impost d'obres als joves menors de 40 anys que rehabiliten, reformen o construeixen de nou habitatges que són o esdevindran la seva residència habitual. I també per l'adequació de locals, espais en desús o construccions destinades a la implementació de negocis de joves emprenedors.

L'envelliment de la població a les zones rurals és un fet, i els petits pobles de les Garrigues no n'escapen. Això fa necessari implementar mesures i projectes perquè els joves arrelin als pobles.

La iniciativa també busca donar vida als espais buits més enllà de la venda i el lloguer. Una mesura a la recerca de solucions pels nuclis urbans envellits, per aquest motiu en el context de Juncosa es proposa identificar aquests espais en desús amb la finalitat de donar-los noves oportunitats per tal de fomentar activitats econòmiques associades i la construcció de primeres residències entre els més joves. (Cens d'espais i d'habitatges en desús).